Tako kot vsako leto bomo tudi letos v petek, 20. novembra, obeležili dan slovenske hrane in tradicionalni zajtrk. Njegova izvedba bo letos zaradi ukrepov ob epidemiji nekoliko drugačna, pa vendarle ne smemo pozabiti nanj.
V zdravi prehrani se priporoča uživanje rednih obrokov, to je štiri do pet obrokov dnevno, od katerih je zajtrk najpomembnejši. Zelo pomembno je začeti dan z zajtrkom, ki telesu da potrebno energijo.
Letos imate še večjo vlogo starši, da najmlajšim predstavite pomembnost zdrave prehrane, pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih. Skupaj lahko pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pri tem vam lahko pomagajo otroci, lahko pa ste proaktivni in ustvarjalni že kak dan prej in skupaj spečete kruh, grete iskat lokalni med in domače mleko. Ob tem se z otroci pogovorite o vlogi kmetijstva in vlogi čebel.
https://www.youtube.com/watch?v=bqHC4jvl0zo (posnetek o opraševalcih)
Zapisala: Tadeja Kunej, dipl. vzg.
Različne aktivnosti za otroke najdete tukaj
Želim vam veliko prijetnih trenutkov ob spoznavanju novih vsebin in ustvarjanju,
Sonja Zobec
pomočnica ravnatelja za vrtec