V okviru tednov vseživljenjskega učenja, ki ga pri nas koordinira Knjižnica Šmarje pri Jelšah, smo v sredo, 22. 5., izvedli parado učenja z gospo Janjo Sivec, etnologinjo in interpretatorko kulturne dediščine.

Sodelovali so otroci od drugega do šestega leta. Pripravila je »Drevesno ustvarjalnico« za otroke. Po uvodnem pogovoru in ugankah o drevesih  jim je povedla zgodbo o jelšah. Sledile so gibalne igre. Otroci so odkrivali svoje spretnosti pri ciljanju tarče, metanju žogic v  luknje na drevesu ter izbijanju kegljev iz lesa s pomočjo lesenega čoka na palici. Igre so bile zabavne in otrokom zelo všeč. Za zaključek pa so še likovno ustvarjali – risali z voščenkami na papir, ki je bil nameščen na debla dreves. Ob tem se je odtisnila struktura debla in nastali so zanimivi izdelki. Vse dejavnosti so otroke zelo pritegnile.

Gospa Janja je poskušala preko zgodbe, pogovora in iger otrokom približati del narave in jih spodbuditi k občudovanju le-te. Otroci so ji z zanimanjem sledili in aktivno sodelovali.

Zahvaljujemo se naši knjižničarki Ireni Černelč, da jo je povabila med nas in si želimo, da bi se z gospo Janjo še kdaj družili.

Sonja Zobec

pomočnica ravnatelja za vrtec

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)